Посилення мобілізації в Україні: до списку місць, де можуть вручити повістку, додали ще одне

Мобілізацію в Україні було попередньо продовжено до 18 серпня. Незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації, повістки роздають устім військовозобов’язаним.
Зробити це можуть у будь-якому громадському місці, навіть на пляжі.
Керівниця прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що з настанням пляжного сезону українцям вручатимуть повістки на пляжах. І нічого дивного в цьому немає, адже це таке саме громадське місце, як і інші.
За словами Гуменюк, повістка – це лише повідомлення про виклик у військкомат, і не потрібно так хвилюватися через її вручення. Це не завжди ознака того, що вас мобілізують.
Головне – забезпечити резерви, які напередодні контрнаступу катастрофічно потребують поповнення.
Згідно з новими правилами мобілізації, ТЦК та СП відповідно до своїх завдань займаються оповіщенням та призовом громадян (крім військовозобов'язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки) на військову службу на призов під час мобілізації.
По закону, примусово не мобілізують чоловіків призовного віку, які:

мають право на відстрочку та подали документи, що доводять таке право (стан здоров'я, сімейні обставини – наприклад, троє дітей віком до 18 років, догляд за рідними з інвалідністю, професія, зокрема, через відстрочку на роботі, навчання чи наукові дослідження);
перенесли операцію (їх не мобілізують до рішення ВЛК);
мають встановлені металеві конструкції під час операції;
мають тяжкі хвороби через які вважаються непридатними або тимчасово непридатними до служби.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment